sobota, 4 kwietnia 2015
czwartek, 2 kwietnia 2015
Kiermasz wielkanocny
Cykliczne spotkania miłośniczek robótek szydełkowych oraz
warsztatów decoupage zakończyły się kiermaszem, który odbył się w dniach 16 -
27 marca 2015 w bibliotece w Godowej. Podczas targów można było podziwiać oraz
zakupić wielkanocne ozdoby, wykonane własnoręcznie przez uczestniczki warsztatów.
Kiermasz promował efekty dziecięcej twórczości
i cieszył się dużym
zainteresowaniem w środowisku szkolnym oraz pozaszkolnym.
sobota, 28 marca 2015
Podkarpacki Konkurs Pięknego Czytania 2015
Pedagogiczna
Biblioteka Wojewódzka w Rzeszowie, Teatr „Maska”, Polskie Radio Rzeszów oraz
Stowarzyszenie na Rzecz Promocji i Rozwoju Pedagogicznej Biblioteki
Wojewódzkiej w Rzeszowie przeprowadziły eliminacje II etapu - IV edycji
Podkarpackiego Konkursu Pięknego Czytania dla uczniów klas 1-3, 4-6 i
gimnazjalistów.
Celem konkursu jest propagowanie czytelnictwa,
popularyzacja literatury, doskonalenie umiejętności pięknego czytania,
kształtowanie kultury czytelniczej oraz rozwijanie twórczych talentów.
Zespół
Szkół w Godowej w konkursie na szczeblu wojewódzkim w dniu 11,18 i 25
marca reprezentowali:
Ania
Malec z klasy Ib
Laura
Turczyn z klasy IV
Sebastian
Bara z klasy II gimnazjum
Wszystkim uczestnikom życzymy powodzenia i czekamy na
werdykt jury.
PS:
Informacja z dnia 30 marca 2015 r: Ania Malec kl Ib otrzymała WYRÓŻNIENIE !!!
PS:
Informacja z dnia 30 marca 2015 r: Ania Malec kl Ib otrzymała WYRÓŻNIENIE !!!
sobota, 21 marca 2015
Gotowanie po włosku
W ramach
projektu „ Europa od kuchni” uczniowie z klasy II gimnazjum spotkali się po raz
kolejny w świetlicy wiejskiej w dniu 11 marca, aby przyrządzić tym razem danie
pochodzące z Włoch - spaghetti z
klopsikami. Podczas spotkania uczestnicy warsztatów samodzielnie przyrządzili
pyszne, pikantne danie z dużą ilością warzyw i przypraw takich jak oregano,
bazylia, pieprz, czosnek i cebula, które są charakterystyczne w kuchni
włoskiej.
Młodzież
uczestnicząc w tego typu spotkaniach poznaje nie tylko zwyczaje i menu innych
krajów, ale poszerza także swoje kompetencje kulinarne.
Subskrybuj:
Posty (Atom)