czwartek, 2 kwietnia 2015

Kiermasz wielkanocny


          Cykliczne spotkania miłośniczek robótek szydełkowych oraz warsztatów decoupage zakończyły się kiermaszem, który odbył się w dniach 16 - 27 marca 2015 w bibliotece w Godowej. Podczas targów można było podziwiać oraz zakupić wielkanocne ozdoby, wykonane własnoręcznie przez uczestniczki warsztatów. Kiermasz promował efekty dziecięcej twórczości
i cieszył się dużym zainteresowaniem w środowisku szkolnym oraz pozaszkolnym. 







 


  











sobota, 28 marca 2015

Podkarpacki Konkurs Pięknego Czytania 2015


            Pedagogiczna Biblioteka Wojewódzka w Rzeszowie, Teatr „Maska”, Polskie Radio Rzeszów oraz Stowarzyszenie na Rzecz Promocji i Rozwoju Pedagogicznej Biblioteki Wojewódzkiej w Rzeszowie przeprowadziły eliminacje II etapu - IV edycji Podkarpackiego Konkursu Pięknego Czytania dla uczniów klas 1-3, 4-6 i gimnazjalistów.
Celem konkursu jest propagowanie czytelnictwa, popularyzacja literatury, doskonalenie umiejętności pięknego czytania, kształtowanie kultury czytelniczej oraz rozwijanie twórczych talentów.
            Zespół Szkół w Godowej w konkursie na szczeblu wojewódzkim w dniu 11,18 i 25 marca  reprezentowali:
            Ania Malec z klasy Ib
            Laura Turczyn z klasy IV
            Sebastian Bara z klasy II gimnazjum
Wszystkim uczestnikom życzymy powodzenia i czekamy na werdykt jury.
PS:
       Informacja z dnia 30 marca 2015 r: Ania Malec kl Ib otrzymała WYRÓŻNIENIE !!!









sobota, 21 marca 2015

Gotowanie po włosku


            W ramach projektu „ Europa od kuchni” uczniowie z klasy II gimnazjum spotkali się po raz kolejny w świetlicy wiejskiej w dniu 11 marca, aby przyrządzić tym razem danie pochodzące        z Włoch - spaghetti  z klopsikami. Podczas spotkania uczestnicy warsztatów samodzielnie przyrządzili pyszne, pikantne danie z dużą ilością warzyw i przypraw takich jak oregano, bazylia, pieprz, czosnek i cebula, które są charakterystyczne w kuchni włoskiej.            
            Młodzież uczestnicząc w tego typu spotkaniach poznaje nie tylko zwyczaje i menu innych krajów, ale poszerza także swoje kompetencje kulinarne.