sobota, 21 lutego 2015

Ferie w kuchni


          Wspólne gotowanie to doskonały pomysł na spędzanie wolnego czasu, dające ponad to możliwość poznania nowych wspaniałych potraw. Podczas ferii uczniowie klasy II gimnazjum wraz z wychowawczynią w ramach projektu gimnazjalnego „Europa od kuchni” uczestniczyli        w warsztatach kulinarnych.
        Uczestnicy spotkania przygotowywali bliny żmudzkie oraz surówkę z kapusty pekińskiej.
Bliny to proste w wykonaniu placki z ziemniaków, pochodzące jak sama nazwa wskazuje, ze Żmudzi, nadziewane mięsem i smażone na tłuszczu. Młodzi kucharze wykazali się dużym zapałem, a nawet kunsztem kulinarnym. Szybko i sprawnie przygotowali wspólnie pyszny posiłek.
          Zachęceni tym sukcesem młodzi ludzie spotkali się ponownie w świetlicowej kuchni na smażeniu pączków, aby włączyć się w akcję „Pączek dla Afryki”.















 


 




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz