Dnia 11 września uczestniczyłyśmy
w warsztatach z trybowania drobiu, które odbyły się w Świetlicy Wiejskiej w
Godowej. Zajęcia przeznaczone były dla osób dorosłych, a prowadziła je pani
Zosia Wiśniewska kucharka z wieloletnim doświadczeniem.
Tematem przewodnim
naszego spotkania był kurczak. Miałyśmy do swojej dyspozycji dwa
kurczaki i na nich poznawałyśmy i ćwiczyłyśmy trybowanie krok po kroku.
Pani Zosia przekazała nam wiele
tajników swojej wiedzy bardzo przydatnej przy sporządzaniu posiłków.
Dowiedziałyśmy się czym można faszerować kurczaka, z czym i jak podawać, jak
przygotować różne przystawki i sałatki.
Spotkanie odbyło się w bardzo
miłej atmosferze zakończone tradycyjnie konsumpcją. Oczywiście był to
najsmaczniejszy kurczak jakiego miałyśmy okazję skosztować.
Oby takich warsztatów było więcej.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz