czwartek, 11 września 2014

Nauka trybowania kurczaka

Dnia 11 września uczestniczyłyśmy w warsztatach z trybowania drobiu, które odbyły się w Świetlicy Wiejskiej w Godowej. Zajęcia przeznaczone były dla osób dorosłych, a prowadziła je pani Zosia Wiśniewska kucharka z wieloletnim doświadczeniem.
Tematem przewodnim  naszego spotkania był kurczak. Miałyśmy do swojej dyspozycji dwa kurczaki i na nich poznawałyśmy i ćwiczyłyśmy trybowanie krok po kroku.
Pani Zosia przekazała nam wiele tajników swojej wiedzy bardzo przydatnej przy sporządzaniu posiłków. Dowiedziałyśmy się czym można faszerować kurczaka, z czym i jak podawać, jak przygotować różne przystawki i sałatki.
Spotkanie odbyło się w bardzo miłej atmosferze zakończone tradycyjnie konsumpcją. Oczywiście był to najsmaczniejszy kurczak jakiego miałyśmy okazję skosztować.
Oby takich warsztatów było więcej.













Brak komentarzy:

Prześlij komentarz