Pizza to bezapelacyjnie jedno z
ulubionych dań dzieci i młodzieży. Świadczy o tym fakt, że już po raz trzeci
uczestniczący w warsztatach chcą robić pizzę.
W czwartek 24 lipca, uczestnicy po raz kolejny przygotowywali
pizzę, oczywiście za każdym razem inną, a można zaryzykować stwierdzenie, że
rodzajów pizzy jest tyle, ile osób które ją przyrządzają. Każdy ma swoje
ulubione dodatki, sosy czy sery i każda smakuje wyśmienicie.
Na spotkaniu kulinarnym grupa pierwsza robiła pizze z szynką
i salami, grupa druga pizze wegetariańską z tuńczykiem, mozzarellą oraz sosem
czosnkowym.
Po zjedzeniu ostatniego kawałka uczestnicy przyznali, że
obie pizze były pyszne i bardzo syte i nic więcej już nie zmieściliby.
Uczestnicy wychodzili z warsztatów zadowoleni i… najedzeni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz